Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Myslim si že pro čtyři lidi bude dostupnost letenek za míle nulová a pokud snad existuje tak asi jenom economy. To se asi nevyplatí protože poplatky jsou vysoké. Obecně je potřeba hledat hodně dopředu a spíš v C, USA 110.000 mil, Brazilie, JAR a Asie 140.000 mil + poplatky 500 až 600 eur.

Možná by se dalo zavolat na M&M a zjistit jeytli vůbec uvolňují 4 letely za míle....tel +420296335616.

1 Citovat

Co jsem zbezne koukal, tak u lufthansy jsou poplatky dost vysoke, skoro nedava smysl pouzivat mile. Ale treba u letu s United jsou vyrazne nizsi. Budu resit co s milema nekdy v druhe polovine roku.

1 Citovat

Čaute, čaká ma niekoľko letov s Austrianom. Takmer vôbec s nimi nelietam, preto nemám ani ich program Miles & More. Som však členom programu Turkishu Miles & Smiles. Neviete mi niekto poradiť, ako je výhodnejšie zbierať míle, založiť si program od Austrianu alebo nechať si to posielať na konto, čo mám už v Turkishi, je medzi tým nejaký rozdiel?

0 Citovat

Zalezi podle tridy, ale zpravidla bys dostal nejvice mil za Austrian Airlines lety v programu Miles&More. Po prevodu do programu Miles&Smiles od Turkish Airlines mozna dostanes trochu mene mil.

OVSEM z Miles&More se mi zatim nikdy mile nepodarilo smysluplne pouzit, bylo jich malo a nakonec expirovaly. NAPROTI TOMU v Miles&Smiles jsem mile nekolikat pouzil na evropske a asijske award tickets (lety eco SOF-IST-BUD, biz RIX-IST-PRG, biz AYT-IST-ADB). Takze pokud to jde, radeji transferuji mile k TK Miles&Smiles. Do dane letenky si vpises sve cislo FFP TK a pak uz by tam mely mile po proleteni automaticky putovat. Pokud ne, muzes je nasledne claimovat.

1 Citovat

Tiez mam ten nazor ze Miles & More clovek skor nevyuzuje a s Turkishom to vie clovek lepsie pouzit. Zatial som si mile aj od inych aeroliniek v aliancii nechal posielat na Miles & Smiles, asi stanem pri tom. Mam letiet len po Europe v Economy, ale rez. trieda M a V (takmer 700 eur spiatocka), preto mi napadlo, ci sa to neoplati viac priam cez Austrian, ale asi nie.

0 Citovat

Pri rozhodnovani, kam mile optimalne alokovat, by mohl pomoci web: https://www.wheretocredit.com/

0 Citovat

Dik, necham to asi pripisat na THY

0 Citovat

Ahoj, nevite jaka je logika poctu mil, ktere LH poskytuje za segmenty dle bookovaci tridy? Nekde na webu jsem nasel, ze za “U” je 50% mil a na jinem webu “100%” ale na webu Miles&More o tom neni vubec nic. 

Ideal by bylo mit prehled dle trid co poskytuji:

 


img-3953.jpeg
img-3952.jpeg

0 Citovat

Tam záleží aj ci je to domestic let, alebo let vrámci EU alebo mimo EU, tu to majú rozpisane: https://www.miles-and-more.com/a...ic_01.html

0 Citovat

Ahoj, nezná někdo možnost jak prodloužit platnost M&M o pár měsíců? Expiruje mi docela hodně mil koncem září a nemohu najít za co je utratit ... :(  meilenschnaeppchen má většinou pouze 1 sedadlo v C ale my jsme 3.

0 Citovat

Zkus ještě poláky : https://www.lot.com/pl/pl/odkryw...niedzialek

0 Citovat

Trochu z ruky, ale z Miles&More jdou krásně pořídit letenky u Air New Zealand. Já teď bral AKL-PPT OW 17k + 60NZD (800kc)

2 Citovat

To je dost solidní 👍🏻 mám přes 50k mílí a nevím, za co je utratit.. Nějaké nápady? 

0 Citovat

Mely by se dat poridit letenky s United, kde se narozdil od Lufthansy nedoplaci skoro zadne servisni poplatky. Taky se to chystam zkoumat, mam 3 ucty po cca 30k, coz by melo cca stacit na 3 letenky v ramci USA. Za tech 50k uz by slo mozna i neco z Evropy. Za konkretni zkusenost budu rad

0 Citovat

Loni v prosinci jsem rezervovala dvě bonusové letenky a před týdnem v pondělí je rušila. Dle pravidel Miles&More je platnost vrácených mil, které by už jinak expirovaly, dané čtvrtletí, ve kterém se bonusovky ruší. V pátek koukám na účet a míle jsou pryč s datem expirace 1.10.23, tedy ještě o den dřív, než mi byly vráceny. Kontaktovala jsem české zastoupení Lufthansy a byla odkázána na webový formulář. Moje žádost o vrácení mil je zatím bez reakce.
Stalo se někomu něco podobného a bylo úspěšně vyřešeno?

0 Citovat

omlouvam se za OT: oni maj pravidlo, zenplati jen v tom ctvrtleti?

takze kdybych ty letenky zrusil treba 29.9 tak mi hned den pote vyexpiruji? ufff

0 Citovat

Jj, potvrdili mi to i na české pobočce. Míle, které by už expirovaly, ale jsou "zaparkované" v rezervaci, mají platnost do konce čtvrtletí, ve kterém jsou po zrušení bonusovky vráceny zpět na účet. 

Já je tam ihned po zrušení měla, ale po pár dnech už byly odečteny. A není to zrovna málo mil, jde mi o 284.000 mil. 

 

0 Citovat

Koupím míle Miles and More. Pokud je máte před expirací nebo chcete cash na dárky... ;-)

0 Citovat

Ahoj, prosim o radu. Lze predejit situacim, ktere musim kazdy druhy let resit, ve smyslu nenacteni mile v ramci FF programu od LH?

co vzdy udelam:

  • rezervuji letenky kdy vkladam FF cislo
  • po rezervaci se podivam, zda FF je v rezervaci dostupne
  • na check-inu si overim, zda FF cislo je ok (samozrejme pracovnice check-in krouti ocima)

co pak resim za problem:

  • proletim segmenty
  • prvni segment se casto nenacte a zobrazi se info (kdyz zadam zpetne o mile, ze jsem nenastoupil)

jiz se mi stalo, ze jsem pak na to zapomel a po 6 mesicich jsem o tento narok prisel.

mate obdobnou zkusenost? (Viz foto, Zadar - Frankfurt se nenacetl, Frankfurt - Praha jiz ano)

 

 


img-5555.jpeg

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

omlouvam se za OT: oni maj pravidlo, zenplati jen v tom ctvrtleti?

takze kdybych ty letenky zrusil treba 29.9 tak mi hned den pote vyexpiruji? ufff

berda napsal(a):

Jj, potvrdili mi to i na české pobočce. Míle, které by už expirovaly, ale jsou "zaparkované" v rezervaci, mají platnost do konce čtvrtletí, ve kterém jsou po zrušení bonusovky vráceny zpět na účet. 

Update v (ne)řešení mého problému. 

Bohužel míle zpět stále nemám a je dost možné, že ani mít nebudu. Poslala jsem tři žádosti přes webový formulář, tři emaily a také doporučený dopis do Frankfurtu (jde o hodně mil, iniciativa je nutná) Odpověď ale nepřišla žádná. Telefonicky jsem znovu kontaktovala CZ zastoupení Lufthansy a kde jsem mluvila s osobou, která měla snahu mi pomoci. Bohužel jsem při rušení původních letenek dostala chybnou informaci ohledně platnosti vrácených mil. Pravidlo tří měsíců už neplatí. Míle, které byly po expiraci, jsou automaticky smazány. 

Mojí žádostí se prý budou zabývat, prověřovat telefonní nahrávky a snad se vyjádří. 

Pozor tedy na rušení bonusovek se starými mílemi.

 

1 Citovat

Nejsem ve sbírání mil nováček a vím, jak to funguje, nicméně poslední zkušenost mě rozesmutnila a pobavila zároveň. Za let Praha -> Vídeň s Austrian v Y jsem v Krisflyer dostal 89! mil. Jednosměrná letenka z Evropy do Singapuru v business class je standardne za 128500 mil. Ještě otočím Vídeň z Prahy 1443x a nasbírám na to míle. 😀

1 Citovat

Tak aspoň něco, ne? .) Taky jsi nemusel dostat nic :)

0 Citovat

A kolik jsi čekal?

0 Citovat

KLM patří do aliance SkyTeam, takže převod mil do Miles&More by nebyl možný, neboť tento program mají aerolinky v alianci StarAlliance. 

Pokud už máš míle na KLM účtu Flying Blue, tak už s nimi ani v rámci SkyTeamu nepohneš. Leda je za jistý poplatek nějakému zájemci transferovat.

Osobně jsem z mil v rámci SkyTeamu dostal kdysi bídně jen vstup do salónku v PRG (od ČSA). V rámci StarAlliance všechny míle výhodně hrnu k Turkish Airlines pro award tickets v eco i biz. V rámci OneWorld zase všechny avios výhodně k Iberii pro award tickets v eco (cash+money).

 

1 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

A kolik jsi čekal?

Moje očekávání nebyla vysoká. 🙂 Chtěl jsem poukázat na to, že i kdyby člověk létal s LH Gruppe po Evropě každý týden (třeba pracovně), nenasbírá si ani na tu nejmizernější letenku, nemluvě o vysokých taxách, které se u LH u award ticketů ještě doplácí. Ani v businessu to není lepší, koukám, že za let z Prahy do Mnichova v J jsem dostal 249 mil. Celkově je sbírání mil poslední dobou obtížnější, ceny letenek v mílích se devalvují, dostupnost awardů je špatná. Například British Airways zrovna minulý měsíc změnily způsob sbírání Aviosů, místo vzdálenosti jsou nyní získané míle podle zaplacené ceny za letenku. V ČR navíc není možnost sbírat míle na kreditkách jako třeba v UK.  

0